domingo, 1 de mayo de 2016

CANVIS A L`EDUCACIÓ FAMILIAR

La forma d`educar als fills i les filles ha variat al llarg dels segles, al mateix temps que ha canviat i evolucionat la societat on vivim. És a la familia on el xiquet/a començarà a relacionar-se amb el món i on aprendrà les primeres paraules i formes de comportar-se. Per això és primordial que la familia s`interesse per la formació del seu fill/a tan a nivel personal como social, ja que influirà positiva o negativamente en la seua personalitat que anirà perfilant poc a poc.

En l`antiguitat les families eren molt més severes i estrictes a l`hora d`educar els seus fills/es. Quan no feien cas o teníen una mala conducta al col·legi, rebíen un càstig que feia que la següent vegada es pensaren si fer-ho o no. El professor/a tenía l`última paraula, és a dir, quan un pare o mare anava a parlar amb el mestre o mestra  per un mal comportament del xiquet/a, el docent tenía la raó: no hi havia res a discutir. A més, els xiquets/etes eren molt més obedients i no contestaven al que deien els pares/mares: por tenien si no feien les coses ben fetes. 





Actualment les coses no són de la mateixa manera. Els pares són molt més permissius i donen més llibertat per a que els xiquets/etes facen el que vulguen. Aquesta situació té una part positiva i altra negativa. Els discents poden expressar-se amb més llibertat i són més independents per a fer les coses a la seua manera. Però tot aixó a donat lloc a que els majors tinguen menys autoritat i els xiquets/etes siguen més maleducats contestant i no fent cas del que deien el adults.






Com a conclussió podem assenyalar que hi ha persones que pensen que la educació més restrictiva és mijor perquè els xiquets/etes són més obedients; al costat contrari, estàn aquells que diuen que els fills/es han de tindre llibertat per a que puguen desenvolupar-se sense barreres i pors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario